Tobruk

Napsali o nás

Marhoul začal v poušti točit Tobruk

"Točíme!" oznámil z Tunisu v neděli režisér Václav Marhoul. Válečný příběh příslušníků československého pěšího praporu z roku 1941 bude v tvrdých podmínkách tuniské pouště natáčet se třinácti herci.

Dvouměsíčnímu natáčení předcházel týdenní vojenský výcvik herců (Jan Meduna, Petr Vaněk, Robert Nebřenský, Andrej Polák, Martin Nahálka, Michal Novotný, Matěj Hádek, Kryštof Rímský, Radim Fiala, Petr Stach, Petr Lněnička, Matúš Krátky, Petr Halberstadt) pod vedením plukovníka Karla Klinovského a dohledem lékaře v Dědicích u Vyškova.

"Scénář jim předepisuje hlavně psychicky vypjaté momenty a dialogy, které plně odpovídají stresové situaci, kterou museli vojáci československého pěšího praporu při obraně Tobruku v roce 1941 skutečně zažít. V poušti a pětačtyřicetistupňových teplotách ve dne a třicetistupňových večer se nedá navíc na nic spoléhat," uvedla Naďa Machková z agentury 2media.

"Strašně se bojím, na druhou stranu se moc těším a věřím, že natočíme opravdu dobrý film," dodává režisér. Jak dříve uvedl, nejde mu o válečný velkofilm, ale komorní drama ve strašlivých podmínkách písečné pouště. Přesto to bude velmi nákladný film, jehož rozpočet činí 80 miliónů korun.

Novinky.cz | 03. 09. 2007 | Stanislav Dvořák

zpět >>