Tobruk

Novinky

Polovina za námi

05. 10. 2007

V pondělí prvního října uběhlo právě pět z celkově devíti týdnů plánovaných v Tunisku a natáčení se tak posunulo do své druhé poloviny.

Někteří herci dostali opušťák. Buď odjeli na pár dnů do Prahy, aby si splnili své divadelní povinnosti, ale kupříkladu desátník Kohák (Robert Nebřenský) a vojín Lieberman (Petr Vaněk) se rozhodli strávit svých pět volných dnů u moře na Djerbě.

Čtvrtek čtvrtého října byl věnován záběrům s komparzisty – v rolích italských vojáků účinkovali příslušníci tuniské armády. Natáčení pro ně bylo opravdu náročné: celý den fyzické námahy v poušti, navíc skoro polovina z nich dodržovala ramadán a nemohla proto přijímat tekutiny. Tři muži kvůli dehydrataci zkolabovali.

Také na Tebaze začali první škorpióni lézt do stanů. Ze začátku se neobjevovali (stejně jako předtím na Sabrii), ale asi je přitahuje spousta potravy, tedy různých brouků a podobně, které zase přitahuje přítomnost lidí. A to není z místní fauny vše: komparzistům se při obědě podařilo pod kamerovým vozem chytit písečnou zmiji o délce asi třičtvrtě metru.

Dnes večer společně s Michalem Novotným přilétá z Prahy i slavný snowborďák a a rafťák Vojta Kotek, který sice v Tobruku nehraje, ale toužil se natáčení zúčastnit i v pozici neherce a tak bude až do konce natáčení v Tunisku vykonávat funkci runnera/asistenta produkce.

zpět